Американські бізнесмени дуже часто описували те, як потрібно укладати угоди. Якщо вам потрібно укласти вигідну угоду з японцями, то їм обов’язково потрібно сказати, що ви ведете переговори ще з китайцями. Після чого японці заради того щоб ви не домовилися з китайцями, йдуть на поступки, необхідні для укладання угоди яка вас влаштує.

На жаль, Україна із – за своєї одновекторної політики дуже прогнозована для геополітичних гравців, які використовують нашу країну в своїх інтересах. Євроатлантичний вектор розвитку не дозволяє Україні здійснювати геополітичні маневри, тож американці і європейці чудово усвідомлюють, що наша країна потрапивши в “геополітичну пастку”, не маючи вибору вимушена слідувати у фарватері їхньої зовнішньої політики.

Зовнішня політика колективного Заходу по відношенню до України чимось нагадує китайську стратегему про те, як сидячи на горі споглядати за боротьбою двох тигрів. Політика “невтручання” дозволяє західним геополітичним гравцям споглядати, як Росія і Україна виснажують одне одного, що дозволяє Заходу отримувати вигоду від цього протистояння.

Україна відмовившись від ядерної зброї зекономила для США мільярди доларів. Варто також не забувати про те, що під час агресії Росії проти України наші партнери в США відмовилися продавати нам летальну зброю. Безпекова допомога США на 2 мільярди доларів для України за останні 7 років є відверто принизливою для нашої країни. Наприклад, Афганістан тільки за 2019 рік отримав від США 3,4% мільярди доларів. Прикметно, що дуже сильно корумповані Філіппіни, Таїланд, Пакистан, Афганістан, Марокко, Туніс, Єгипет, Бразилія, Аргентина мають статус головного союзника США поза НАТО. Як ми можемо побачити існування авторитарних режимів, як і високий рівень корупції та порушення прав людини, не стали на заваді США для надання масштабної безпекової допомоги країнам в стабільному розвитку яких зацікавлена американська політична еліта.

Наша країна для США є тим чим для Росії є “ДНР” та ”ЛНР”, а саме інструментом впливу. Росія пограбувавши окремі окуповані нею райони Донецької і Луганської областей перетворила ці території на “токсичний баласт” для України. Так само і колективний Захід діє по відношенню до України. Західні еліти не зацікавлені в успіху нашої країни. У разі поглинання Росією нашої країни, Заходу потрібна слабка і неуспішна Україна, яка стане баластом для Російської Федерації.

Коли американські політики заявляють про те, що вони навіть не могли уявити що Крим буде анексований Росією, то до них виникає закономірне запитання, а навіщо вони так цинічно водять в оману українців? Ще з 2007 року представники української військової розвідки знали про те, що Росія готується до агресії проти України. Генштаб України повідомляв про загрозу з боку Росії коли при владі ще перебував Віктор Янукович. Янукович недарма казав Ангелі Меркель, що Захід залишив Україну сам на сам з Росією. Фактично, США дозволивши Росії безперешкодно анексувати Крим використали його, як “наживку” для послаблення Російської Федерації.

Українці, які радіють тому як військовий корабель Великої Британії принизив Росію, не розуміють того, що поки Україна є “полігоном” для США, Великої Британії та Росії, її завжди будуть використовувати як дешевий ресурс для геополітичного протистояння. На відміну від українців, британці чудово розуміють, що Велика Британія повинна протистояти своїм геополітичним конкурентам якнайдалі від своїх кордонів.

Перемогти Росію Україні допоможе лише її економічний успіх, який зруйнує наратив Кремля про те, що наша країна є failed state – державою яка не може самостійно стабільно розвиватися без перебування в зоні впливу Російської Федерації.

Росія, як би ми того не бажали, буде завжди нашим північним сусідом. Варто не забувати, що навіть після розпаду Російської імперії і Радянського Союзу імперська сутність Росії не змінювалась. Нинішні ж заяви українських політиків про вступ України до НАТО, лише допомагають Володимиру Путіну об’єднувати свій електорат навколо зовнішньої загрози, дегуманізуючи українців для виправдання російської агресії проти братнього народу.

Зважаючи на географічне розташування нашої країни, а географія як казав Наполеон – це доля, Україна може лише стабільно розвиватися за рахунок нейтрального статусу. Щодо російсько – українського конфлікту на Донбасі, то найкращім виходом з цієї пастки для України і Росії, була би їхня обопільна згода на розміщення миротворців ООН на лінії розмежування між Україною і невизнаними республіками.

Постійний нейтралітет дозволив би Україні за рахунок нормалізації відносин з Росією використовувати всі свої транзитні можливості, ставши найбільшим транзитним хабом Східної Європи. Дотепер китайські дипломати заявляють про те, що ініціатива КНР “Один пояс, один шлях” буде неповною без України. Приєднання же України до цієї ініціативи збільшило би геополітичну вагу нашої країни, як для США з ЄС, так і для Росії.

Національні інтереси України – це безумовно політика направлена на збільшення достатку українців та забезпечення державою їхньої безпеки. Тому саме нейтральний статус дозволить Україні розвиватися в умовах політичної стабільності та економічного розвитку, за рахунок якого вона може стати геополітичним гравцем.

Безумовно, що Росія вчинила ганебно здійснивши “геополітичне мародерство” по відношенню до України, але не меншу відповідальність за трагічні події на території нашої країни несуть і США. Для тих українців які вважають, що на відміну від росіян американці не вбили жодного українця, хотілося би нагадати про висловлювання Гаррі Трумена: “Якщо ми побачимо, що перемагає Німеччина, ми повинні допомогти Росії, а якщо буде вигравати Росія, то нам слід допомогти Німеччині, ї таким чином, нехай вони вбивають якомога більше одне одного, хоча мені не хочеться ні за яких обставин бачити Гітлера в переможцях”.

Популярные статьи сейчас

Макрон является союзником США, но американских войск в Украине не будет - Госдеп

Вместо доллара: Нацбанк рассматривает вариант привязки гривны к евро

Синоптики рассказали о погоде в апреле: выпадет ли снег в Украине

С 1 апреля изменят правила ввоза гуманитарки в Украину

Показать еще

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, страницу «Хвилі» в Instagram.