В понеділок відбулась не дуже примітна для загалу новина, але дуже примітна з огляду на ситуацію: в американському виданні Axios вийшла стаття, в якій згадувалось про те, що адміністрація Байдена відмовилась від візиту Зеленського через кризу корпоративної роботи (читайте звільнення Коболєва).

Уривок цієї статті почали суперактивно розганяти в Україні, люди, які давно ведуть активну кампанію на підтримку мародерства попереднього керівництва Нафтогазу.

Я відреагував на цю статтю після контактів зі своїми джерелами у Вашингтоні, які мені повідомили, що цей уривок є частиною лобістської роботи і не має нічого спільного з реальністю. Ввечері того ж дня Зеленський отримав запрошення до Білого дому, що мало б остаточно покласти край дискусії про те, що це був за уривок. Але ж ні. Пул коболєвських присосок на чолі з експертом зі всіх питань всесвіту Сергієм Фурсою, в відверто хамській манері почали писати про те, що хтось отримує 20 баксів, що за виданням стоїть дружина Блінкена, бугага і хіхіхі. Що ж. Тепер моя черга посміятись.

Спочатку буде фактаж.

Факт 1. Андрій Коболєв на посаді керівника Нафтогазу витратив близько 3,3 млн доларів на лобізм у США. Сам екс-керівник повідомляє, що це було спрямовано на протидію Північному Потоку 2. Це правда. Але також правда, що частина цих грошей (наших грошей) спрямовувалась і на лобізм самого Коболєва. Так, наприклад, лобісти мали поширювати в США лист наступного змісту: Лист голови НР "Нафтогазу" Клер Спотісвуд до послів G7, представництва ЄС, МВФ, Світового банку, ЄБРР, інших інституцій для забезпечення утримання на відповідній позиції Андрія Коболєва. Детальніше про цей безсовісний лобізм читайте тут.

Факт 2. Уривок про те, що візит Зеленського перестали розглядати через звільнення Коболєва з’явився через кілька годин після публікації статті. Це зафіксували джерела в США. В них є відповідні докази.

Факт 3. Співавтором статті є Джонатан Сван. І Джонатан і його дружина Бетсі публікують статті в інтересах Нафтогазу, які використовуються в процесі лобіювання. Наприклад, публікація на тему “Scoop: Biden admin call on Putin pipeline provokes GOP anger” від 27 лютого 2021 року. Ви не повірите, де опублікована ця стаття ? В самому виданні дружини Блінкена!! Шок!! Коболєв таки зміг там публікувати статті в свої інтересах. Через лобістський звязок ці статті розміщені на сайті FARA, де обов’язково звітують всі найняті іноземцями лобісти. Ну і ще додам приклад роботи його дружини

Ну що достатньо фактів, того, що це був оплачений лобізм? Нормальній людині вистачило б і самого факту запрошення Зеленського. Думаєте Сергій Фурса і присоски визнають, що облажались? Ні. Як ви думаєте, якщо Коболєв потратив в США мільйони доларів на свою підтримку, то скільки він потратив тут? А як думаєте на кого? Все правильно. Мільйони наших з вами грошей, у власних інтересах. І, частково, на цих грошах виникла ціла течія - фурсологія.

Фурсологія - псевдофейсбук наука, в основі якої лежить брехлива інформація, завдання якої бути більш популярною чим інша. Представники фурсології, це люди, які ставлять себе вище за інших, представляються знавцями всіх питань. Вони пишуть відверту брехню і впарюють вам під виглядом статусів. Типу цю брехню освятив відомий інвестбанкір, або відомий економіст зі США. Фурсологи як і типові сектанти, стверджують, що правду знають тільки вони, експертами є тільки вони, і тому подібне. Насправді, за цим всім стоїть звичайне бажання заробити. По-перше, фурсологи утримуються младоолігархами (читайте нашу доповідь про олігархів), наприклад, Томашем Фіалою, який відповідно до закону про олігархів буде визнаний олігархом. Пан Сергій Фурса повністю утримується цим младоолігархом, і має наглість звинучувати Юрія Романенка в отриманні 20 баксів, тоді як Романенко є власником видання Хвиля і абсолютно самостійною людиною.

Дорогий наш вселенський експерт Фурса - робота на олігарха - це робота на олігарха.

По-друге, фурсологи кормляться в різних наглядових радах. Саме тому, ситуація в Нафтогазі викликала таку істерику в них. Їх відсунули від кормушки. Тому вони “неістово” розганяють бред про те, що це знищить стосунки США-Україна. Верх безсовісності, це стверджувати, що Північній Потік 2 добудують через відставку Коболєва. А як же результати роботи всіх цих років і мільйони доларів витрачені на лобізм? Пане Коболєв як же так сталось?

По-третє, свої позиції в наглядових радах і афілійованих структурах фурсологи використовують, щоб доїти бюджети на свої програми і заходи. Кейс Укроборону і Мілованова є просто модельним прикладом. Найближчим часом ви також дізнаєтесь про те, як інші державні структури витрачали шалені кошти на КШЕ і наближені компанії, в інтересах їх членів наглядових рад.

На жаль, фурсологія стала дуже небезпечною течією. І поширилась в Офісі Президента. Там на повному серйозі повірили, що людина, яка на посаді міністра економіки завалила промисловість, що члени наглядових рад, які подоводили до банкрутства найбільші підприємства - ці люди розбираються в економіці, і можуть впливати на США. В результаті вони просто пригріли змію, яка за державні кошти мочить Зеленського, а головне мочить Україну закордоном і всередині.

Популярные статьи сейчас

Сразу на 25 гривен: в Украине резко изменились цены на яйца и подсолнечное масло

В России упал бомбардировщик Ту-22МЗ, запускавший ракеты по Одесчине

Выплаты не придут: ПФУ ответил, что делать пенсионерам, которые не прошли идентификацию

ПФУ опубликовал данные о крупных выплатах в апреле: чего ждать пенсионерам

Показать еще

Хотів посміятись, а поки дописав стало дуже сумно.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, на страницу Хвилі в Instagram